REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drchanice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masopustní jídlo připravení na sladko. I tímto dezertem se slavil konec masopustu a návrat jara, sluníčka.


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 gmásla
100 gcukru
6 lžicbílého vína
4 ksžloutků
citrónová kůra
vanilka
olej na osmažení

Postup:

1. Z mouky, žloutků, na plátky nakrájeného másla, cukru, bílého vína, vanilky a dobře omyté citrónové kůry vypracujeme tuhé těsto 2. Vyválíme asi 4 mm silnou placku
3. Vykrajujeme tvořítkem větší kolečka, která na okrajích nařežeme jako paprsky sluníčka
4. V oleji smažíme a ještě horké pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy