REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dortíky s mascarpone a lesními jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortíky z upečeného křehkého těsta plněné jemným krémem z ušlehané smetany a italského krémového sýra zdobené lesními jahodami.


Ingredience:
400 gchlazeného křehkého těsta
250 gsýru Mascarpone
200 glesních jahod + na ozdobení
150 gsmetany ke šlehání
2 kssáčku vanilinového cukru
1 ksbílku
moučkový cukr podle chuti
A dále:
větší papírové košíčky

Postup:

1. Do mixéru vlijeme smetanu, přidáme jeden sáček vanilkového cukru
2. Smetanu vyšleháme do tuha
3. Ve větší míse rozmícháme mascarpone s druhým vanilkovým cukrem do hladké směsi a podle chuti přidáme moučkový cukr
4. Mascarpone opatrně vmícháme do šlehačky.
5. Z těsta vykrájíme kolečka o průměru dna větších papírových košíčků
6. Na kolečka ještě rozmíchaným bílkem přilepíme okraje vykrojené z proužků těsta
7. Upečeme do zlatova asi při 180 °C
8. Vychladlá kolečka zdobíme připraveným vychlazeným krémem a ovocem.

Doporučení:

Můžeme použít i borůvky, maliny či ostružiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy