V troubě upečená kolečka slepená kakaovým krémem, politá rozpuštěnou čokoládou, ozdobená pistáciemi a sladkými hvězdičkami.
Ingredience:
260 g | hladké mouky |
160 g | moučkového cukru |
160 g | másla |
1/2 lžičky | nastrouhané citronové kůry |
1 lžička | vanilkového aroma |
1/2 lžičky | strouhané citronové kůry |
hladká mouka na vál | |
Na krém: | |
2 lžíce | holanského kakaa |
200 g | změklého másla |
100 g | moučkového cukru |
Na ozdobení: | |
1 lžíce | másla |
200 g | čokolády na vaření |
nesolené loupané pistácie | |
sladké zlaté hvězdičky |
Postup:
1. Hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky, žloutky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, vanilkové aroma, promícháme a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 20 minut odpočinout
2. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme kolečka, rozložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C dorůžova
3. Na krém utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a vmícháme kakao
4. Pak vychladlé dva kousky spojíme kakaovým máslovým krémem, polijeme čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni s máslem a ozdobíme oloupanými pistáciemi a sladkými hvězdičkami.