REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort s arašídovým korpusem a krémem z bílé čokolády

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

A máme tu další recept na jednu sladkou dobrotu, kterou ve spolupráci s firmou Alika připravila bloggerka “Na skok v kuchyni” s použitím Arašídové mouky Alika, která patří mezi netradiční, ale velmi zajímavé mouky. Dort s arašídovým korpusem a krémem z bílé čokolády, připravený podle tohoto receptu, si jistě oblíbí každý mlsný jazýček.


Ingredience:
Korpus (na dortovou formu o průměru 16-18 cm):
30 garašídové mouky Alika
30 ghladké mouky (příp. bezlepkové mouky)
60 gcukru
2 ksvejce
petka soli
máslo na vymazání dortové formy
Na krém:
250 mlsmetany ke šlehání
150 gbílé čokolády (ideální jsou pecičky)
3 ksplátky želatiny
Na dokončení:
čerstvé ovoce (např. maliny nebo jahody)
pistáciové kostky

Postup:
  1. Do mísy od robota si dáme bílky, žloutky si dáme zvlášť do jiné mističky. Bílky začneme na střední stupeň šlehat a přidáme špetku soli. Když nám začnou bílky světlat, po lžících začneme přidávat cukr. Šleháme, dokud nám nevznikne tuhý lesklý sníh. Poté do něj pomocí stěrky zapracujeme žloutky. Nakonec přidáme arašídovou a hladkou mouku a pomocí metly zlehka promícháme.
  2. Dortovou formu si vymažeme máslem a těsto do ní nalijeme. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
  3. Hotový korpus necháme vychladnout a připravíme si mezitím krém. Do misky si dáme ledovou vodu a namočíme v ní 3 plátky želatiny. 120 ml smetany zahřejeme ve vodní lázni a přidáme do ní vymačkané plátky želatiny. Nakonec v ní rozpustíme i bílou čokoládu. V robotu si mezitím vyšleháme zbylých 130 ml smetany ke šlehání do tuhé šlehačky. Tu poté do vychladlé čokoládové hmoty zlehka zamícháme.
  4. Polovinu krému nalijeme na korpus, dáme na něj napůl rozkrojené maliny a zalijeme zbytkem krému. Dort necháme zatuhnout minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc v lednici.
  5. Dort před podáváním posypeme pistáciovými kostkami a ozdobíme čerstvým ovocem.
Poznámka:

AUTOR: bloggerka Na skok v kuchyni ve spolupráci s firmou ALIKA

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Ledové kávové drinky – TOHLE JE IN…stantní káva

Léto a prázdniny doslova vyzývají k experimentování. Třeba s kávou a ledem a… To už záleží na vás. Míchané drinky s instantní kávou jsou nový trend. Perfektně vypadají i chutnají, a hlavně jsou jednoduché na přípravu. Nabízejí osvěžení, energii a relax v jednom. Můžete zkoušet různé druhy limonád nebo ovocných šťáv, (ne)mlék a přidávat i alkohol. Inspirujte se vybranými recepty s instantními novinkami Jacobs – s jemnější Jacobs Velvet Crema, která je vyráběna ze světleji pražených zrn a nabízí velice jemnou, vyváženou chuť a bohatou pěnu, nebo Jacobs Intense, která naopak vyniká plnou a intenzivní chutí s neodolatelným aroma díky tmavšímu stupni pražení kávových zrn. Více na www.kavajacobs.cz/recepty. Je léto, míchejte a bavte se!

číst dále ...

Čas sklizně je tu, připravte si přírodní zásoby zdraví

Způsobů, jak si uchovat letní úrodu na zimní měsíce je hned několik a tou nejstarší je sušení. Dle historiků se první recepty na sušení ovoce objevují již 1 800 let před Kristem. Tehdy se sušilo na slunci či ve vzdušných tunelech, dnes již máme mnohem rychlejší a jednodušší způsoby. Metoda sušení je oblíbená především pro svou snadnost a efektivnost. Odstraníte-li z potravin vodu, zpomalíte růst mikroorganismů a můžete je uchovávat dlouhou dobu a při dodržení několika pravidel si zachovají i všechny zdraví prospěšné látky. Mezi další oblíbené způsoby zpracování ovoce a zeleniny je třeba zavařování nebo sterilace.

číst dále ...

Mezinárodní den prosecca je tady. Jak si ho vychutnat a kdy si ho lidé nejčastěji dávají?

Připijte si s námi! Oblíbené prosecco slaví, a to rovnou mezinárodním dnem, který připadá na 13. srpna. Přečtěte si o tom, proč je u nás toto šumivé víno stále populárnější a který z krajů podle dat společnosti Dáme jídlo vede v jeho popíjení. A k tomu si nezapomeňte dát skleničku lahodného prosecca. Kurýři ze společnosti Dáme market Vám ho dovezou čerstvě vychlazené až ke dveřím během chvilky.

číst dále ...

PICKWICK – letní čajové osvěžení

V horkých dnech bychom měli pravidelně doplňovat tekutiny, aby se organizmus na vysoké teploty lépe adaptoval. Pro pitný režim jsou vhodné také čaje, nejlépe osvěží studené nebo s ledem. A nejlepší je připravit si je doma. Stačí jen čaj uvařit, nechat vychladnout a pak můžete přidávat ingredience, které máte po ruce – sezónní ovoce ze zahrádky nebo mražené, okurku, bylinky, koření… a přislazovat co nejméně, nejlépe vůbec. Ideální je čaje střídat – černé, zelené, bylinné nebo u nás nejoblíbenější ovocné čaje – takže každý den můžete vychutnávat jiný. Pro inspiraci připravila značka Pickwick několik tipů na letní čajové osvěžení.

číst dále ...

Spaluje tuk a snižuje hladinu cukru v krvi. Pivo umí zázraky

Říká se, že pivo dělá hezká těla. To ovšem nemusí být nadsázka. Jeho střídmá konzumace může posloužit nejen našemu vzhledu, ale také fungování organismu. V čem nám tedy může pivo prospívat?

číst dále ...

Netradiční letní recepty s kvalitními potravinami

Léto se pomalu ale jistě přesouvá do své druhé poloviny. Nastává období, kdy dozrává nepřeberné množství ovoce a zeleniny. Pokud patříte mezi vyznavače zahrádkaření a s láskou pěstujete vlastní ovoce a zeleninu, zcela jistě nám dáte za pravdu, že v tomto období pomalu nevíte, kam s ní. Navíc i zemědělci mají hodně úrody a čerstvé, právě sklizené zeleniny z naší produkce jsou doslova plné obchody. A proto přinášíme nové recepty, které se na konec léta dokonale hodí. Společně si připravíme studenou rajčatovou polévku, zeleninový bowl s jáhlami a grilovanou zeleninou, ledový čas s borůvkami a meduňkou a jako sladkou tečku přinášíme vdolky s meruňkovým džemem. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech jednotlivých potravin.

číst dále ...

5 tipů co nezapomenout, když vyrážíte s dětmi k vodě

Horké léto se vždy lépe tráví u vody, a to platí hlavně s dětmi. V české kotlině je k dispozici mnoho míst, která se dají navštívit a kde se lze pomocí chladivé vody náležitě osvěžit. Samozřejmě ale pořád existuje možnost odcestovat k moři v rámci rodinné dovolené. Kterou variantu si vyberete, záleží jenom na vás. V každém případě se ale pořádně vybavte. Jednotlivá místa jsou totiž vždy něčím specifická a vyžadují jiné prostředky pro děti na zabavení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy