REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Donuty z trouby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Donuty se většinou smaží v oleji, ale není to nutnost, dají se také upéct v troubě, pěkně dozlatova a pak ještě dozdobit cukrovou polevou.


Ingredience:
350 gpolohrubé mouky
60 gcukru krupice
25 gmásla
125 mlpolotučného mléka
2 sáčkyskořicového cukru
1/2 kskostky čerstvého droždí
1 ksvejce
špetka soli
Na cukrovou polevu:
50 gmoučkového cukru
25 gmásla
kakao a potravinářské barvivo
Ostatní:
mouka na vál
papír na pečení
cukrářská rýže či jiné drobné cukrovinky na zdobení

Postup:
  1. Smícháme suché ingredience, do kterých postupně zapracujeme tekuté, vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme 1 hodinu kynout v teple pod čistou utěrkou
  2. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na šířku cca 1 cm
  3. Vykrajujeme, například sklenicí, jednotlivé donuty, v kterých ještě uděláme menší otvor, například cukrářským vykrajovátkem
  4. Donuty dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme je kynout 5 až 10 minut, pak je otočíme a necháme dalších 5 minut kynout
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C dozlatova
  6. Připravíme si polevu; v misce smícháme rozpuštěné máslo s cukrem, obarvíme potravinářským barvivem, v polevě pak donuty máčíme, okapané ještě posypeme cukrářským zdobením a necháme uschnout.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy