REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí vdolečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakynuté těsto z hladké mouky a dalších ingrediencí vytvarované do tvaru vdolečků opečených v horkém oleji dozlatova, naplněné pikantní marmeládou a polité rozšlehaným jogurtem.


Ingredience:
750 ghladké mouky
80 gmargarínu
50 gmoučkového cukru
50 gdroždí
3 ksžloutky
280 mlmléka
250 mlovocného jogurtu
ostrouhaná citrónová kůra
olej na smažení
džem z výraznou chutí

Postup:

1. Z droždí nejprve připravíme kvásek; z cukru, lžičky mouky a 2 lžic vlahého mléka, necháme ho vzejít
2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vzejitý kvásek, cukr, vlažné mléko s rozkverlanými žloutky, vlažný tuk, ostrouhanou citrónovou kůru a zaděláme pružné těsto, to necháme vykynout
3. Z těsta vykrajujeme lžící jednotlivé bochánky, na pomoučeném vále je zakulatíme a necháme 30 minut kynout nejlépe pod čistou utěrkou
4. Před samotným smažením uděláme do každého bochánku důlek a pak je vkládáme do většího množství horkého oleje důlkem dolů, v průběhu smažení je obrátíme a opékáme dozlatova
5. Hotové vytáhneme, necháme důkladně okapat na papírovém ubrousku, pak je plníme pikantní marmeládou a poléváme vždy lžičkou rozšlehaného jogurtu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy