REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí pribiňáček s jahodovým pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma umíchaný pribiňáček servírovaný jako pohár, navrstvený do sklenic spolu s jahodami rozšlehanými ručním ponorným mixérem a dochucenými moučkovým cukrem.


Ingredience:
250 gtučného tvarohu ve vaničce
1 kelímekšlehačkové smetany 33 %
2 sáčkyvanilkové cukry
Na pyré:
500 gčerstvých jahod
1 lžícemoučkového cukru (nebo více.. podle chuti)

Postup:

1. V misce smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem
2. Šlehačku ušleháme do tuha a přidáme k oslazenému tvarohu, dobře promícháme
3. Omyté a okapané jahody překrájíme a spolu s moučkovým cukrem ponorným mixérem rozmixujeme na pyré, pár jahod si necháme na ozdobu
4. Do sklenic či pohárů vrstvíme na střídačku pyré a pribiňáček
5. Dáme vychladit do lednice a můžeme podávat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy