REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí loupáčky plněné jahodovou marmeládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké loupáčky naplněné domácí jahodovou marmeládou, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
800 ghladké mouky
140 grozpuštěného másla
80 gmoučkového cukru
20 gdroždí
350 mlmléka
2 sáčkyvanilkového cukru
2 ksžloutky
citronová kůra
špetka soli
Ostatní: bílek na potření, mák na posypání, marmeláda

Postup:

1. Do pekárny dáme všechny suroviny na těsto a necháme ho zpracovat, nebo těsto můžeme vymíchat ručně, necháme vykynout, až zdvojnásobí svůj objem
2. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části, každou vyválejte a rozdělte na čtyři další části (pokud chcete velké loupáky) nebo osm částí (pak budete mít menší loupáčky). Z této dávky bude 32 ks
3. Můžete ihned potřít marmeládou a zamotat a to od širokého konce k užšímu, ale hezčí loupáčky získáte tak, že každý díl ještě rozválíte na tenko pomocí válečku, potom pomocí hrany ruky válejte od široké strany a zamotejte krásný loupák … tento způsob můžete využít i při tvarování rohlíků, mírně zahněte
4. Můžete vytvořit rohlíky, na pečicím papíru je šoupnout do lednice a ráno jen upéct, nebo loupáčky dejte na pečící papír, potřete rozšlehaným bílkem a posypte mákem
5. Pečeme v troubě na 175 °C až loupáky dostanou pěknou barvu
6. Plníme li loupáčky marmeládou, je lepší marmeládu zahustit pudinkovým práškem nebo podrcenými piškoty.

Doporučení:

Když chcete plnit loupáčky nutellou, nebo jiným čokokrémem, tak si jemně obalte kousky z nutelly v hladké mouce a dejte do mrazáku tj. než si začnete chystat těsto na loupáčky, potom naplníme loupáčky a potřeme okraje celého loupáčku rozšlehaným vejcem. Při smotávání loupáčků těsto opatrně natahujeme. Na plechu potřeme vejcem a trochu posypeme mákem. Když doděláme poslední loupáček, tak dáme první plech s loupáčkama do studené elektr. trouby a teprve zapneme (250 st.) První loupáčky kynou v troubě, nemohou se nechat kynout klasicky, protože by náplň rozmrzla. Tento postup je ověřený! Loupáčky jsou po upečení krásné a velmi dobré … :)

Poznámka:

Recept i s fotografií nám vložila na stránky facebooku paní Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy