REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí loupáčky plněné jahodovou marmeládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké loupáčky naplněné domácí jahodovou marmeládou, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
800 ghladké mouky
140 grozpuštěného másla
80 gmoučkového cukru
20 gdroždí
350 mlmléka
2 sáčkyvanilkového cukru
2 ksžloutky
citronová kůra
špetka soli
Ostatní: bílek na potření, mák na posypání, marmeláda

Postup:

1. Do pekárny dáme všechny suroviny na těsto a necháme ho zpracovat, nebo těsto můžeme vymíchat ručně, necháme vykynout, až zdvojnásobí svůj objem
2. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části, každou vyválejte a rozdělte na čtyři další části (pokud chcete velké loupáky) nebo osm částí (pak budete mít menší loupáčky). Z této dávky bude 32 ks
3. Můžete ihned potřít marmeládou a zamotat a to od širokého konce k užšímu, ale hezčí loupáčky získáte tak, že každý díl ještě rozválíte na tenko pomocí válečku, potom pomocí hrany ruky válejte od široké strany a zamotejte krásný loupák … tento způsob můžete využít i při tvarování rohlíků, mírně zahněte
4. Můžete vytvořit rohlíky, na pečicím papíru je šoupnout do lednice a ráno jen upéct, nebo loupáčky dejte na pečící papír, potřete rozšlehaným bílkem a posypte mákem
5. Pečeme v troubě na 175 °C až loupáky dostanou pěknou barvu
6. Plníme li loupáčky marmeládou, je lepší marmeládu zahustit pudinkovým práškem nebo podrcenými piškoty.

Doporučení:

Když chcete plnit loupáčky nutellou, nebo jiným čokokrémem, tak si jemně obalte kousky z nutelly v hladké mouce a dejte do mrazáku tj. než si začnete chystat těsto na loupáčky, potom naplníme loupáčky a potřeme okraje celého loupáčku rozšlehaným vejcem. Při smotávání loupáčků těsto opatrně natahujeme. Na plechu potřeme vejcem a trochu posypeme mákem. Když doděláme poslední loupáček, tak dáme první plech s loupáčkama do studené elektr. trouby a teprve zapneme (250 st.) První loupáčky kynou v troubě, nemohou se nechat kynout klasicky, protože by náplň rozmrzla. Tento postup je ověřený! Loupáčky jsou po upečení krásné a velmi dobré … :)

Poznámka:

Recept i s fotografií nám vložila na stránky facebooku paní Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy