REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí loupáčky plněné jahodovou marmeládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké loupáčky naplněné domácí jahodovou marmeládou, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
800 ghladké mouky
140 grozpuštěného másla
80 gmoučkového cukru
20 gdroždí
350 mlmléka
2 sáčkyvanilkového cukru
2 ksžloutky
citronová kůra
špetka soli
Ostatní: bílek na potření, mák na posypání, marmeláda

Postup:

1. Do pekárny dáme všechny suroviny na těsto a necháme ho zpracovat, nebo těsto můžeme vymíchat ručně, necháme vykynout, až zdvojnásobí svůj objem
2. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části, každou vyválejte a rozdělte na čtyři další části (pokud chcete velké loupáky) nebo osm částí (pak budete mít menší loupáčky). Z této dávky bude 32 ks
3. Můžete ihned potřít marmeládou a zamotat a to od širokého konce k užšímu, ale hezčí loupáčky získáte tak, že každý díl ještě rozválíte na tenko pomocí válečku, potom pomocí hrany ruky válejte od široké strany a zamotejte krásný loupák … tento způsob můžete využít i při tvarování rohlíků, mírně zahněte
4. Můžete vytvořit rohlíky, na pečicím papíru je šoupnout do lednice a ráno jen upéct, nebo loupáčky dejte na pečící papír, potřete rozšlehaným bílkem a posypte mákem
5. Pečeme v troubě na 175 °C až loupáky dostanou pěknou barvu
6. Plníme li loupáčky marmeládou, je lepší marmeládu zahustit pudinkovým práškem nebo podrcenými piškoty.

Doporučení:

Když chcete plnit loupáčky nutellou, nebo jiným čokokrémem, tak si jemně obalte kousky z nutelly v hladké mouce a dejte do mrazáku tj. než si začnete chystat těsto na loupáčky, potom naplníme loupáčky a potřeme okraje celého loupáčku rozšlehaným vejcem. Při smotávání loupáčků těsto opatrně natahujeme. Na plechu potřeme vejcem a trochu posypeme mákem. Když doděláme poslední loupáček, tak dáme první plech s loupáčkama do studené elektr. trouby a teprve zapneme (250 st.) První loupáčky kynou v troubě, nemohou se nechat kynout klasicky, protože by náplň rozmrzla. Tento postup je ověřený! Loupáčky jsou po upečení krásné a velmi dobré … :)

Poznámka:

Recept i s fotografií nám vložila na stránky facebooku paní Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy