REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí loupáčky plněné jahodovou marmeládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké loupáčky naplněné domácí jahodovou marmeládou, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
800 ghladké mouky
140 grozpuštěného másla
80 gmoučkového cukru
20 gdroždí
350 mlmléka
2 sáčkyvanilkového cukru
2 ksžloutky
citronová kůra
špetka soli
Ostatní: bílek na potření, mák na posypání, marmeláda

Postup:

1. Do pekárny dáme všechny suroviny na těsto a necháme ho zpracovat, nebo těsto můžeme vymíchat ručně, necháme vykynout, až zdvojnásobí svůj objem
2. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části, každou vyválejte a rozdělte na čtyři další části (pokud chcete velké loupáky) nebo osm částí (pak budete mít menší loupáčky). Z této dávky bude 32 ks
3. Můžete ihned potřít marmeládou a zamotat a to od širokého konce k užšímu, ale hezčí loupáčky získáte tak, že každý díl ještě rozválíte na tenko pomocí válečku, potom pomocí hrany ruky válejte od široké strany a zamotejte krásný loupák … tento způsob můžete využít i při tvarování rohlíků, mírně zahněte
4. Můžete vytvořit rohlíky, na pečicím papíru je šoupnout do lednice a ráno jen upéct, nebo loupáčky dejte na pečící papír, potřete rozšlehaným bílkem a posypte mákem
5. Pečeme v troubě na 175 °C až loupáky dostanou pěknou barvu
6. Plníme li loupáčky marmeládou, je lepší marmeládu zahustit pudinkovým práškem nebo podrcenými piškoty.

Doporučení:

Když chcete plnit loupáčky nutellou, nebo jiným čokokrémem, tak si jemně obalte kousky z nutelly v hladké mouce a dejte do mrazáku tj. než si začnete chystat těsto na loupáčky, potom naplníme loupáčky a potřeme okraje celého loupáčku rozšlehaným vejcem. Při smotávání loupáčků těsto opatrně natahujeme. Na plechu potřeme vejcem a trochu posypeme mákem. Když doděláme poslední loupáček, tak dáme první plech s loupáčkama do studené elektr. trouby a teprve zapneme (250 st.) První loupáčky kynou v troubě, nemohou se nechat kynout klasicky, protože by náplň rozmrzla. Tento postup je ověřený! Loupáčky jsou po upečení krásné a velmi dobré … :)

Poznámka:

Recept i s fotografií nám vložila na stránky facebooku paní Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy