REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí jablečná přesnídávka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vzpomínáte s láskou a nostalgií na chvíle, kdy maminka nebo babička zašla do spíže a donesla ke svačině domácí jablečnou přesnídávku? Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale neuvěřitelně voňavý recept a potěšte své blízké dobrotou plnou vitaminů.


Ingredience:
Ingredience (na 6 skleniček):
2,5 kgjablek
1/2 sáčkuvanilkového pudinku
voda
podle chuti: cukr, skořice
vhodné skleničky s uzávěrem

Postup:
  1. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky
  2. Nasypte je do hrnce a podlijte asi 2 cm vody
  3. Přiklopte a na mírném stupni duste, dokud jablka nezměknou
  4. Hotová jablka rozmixujte mixérem a podle vlastní chuti můžete přidat cukr a špetku skořice
  5. Do rozmixované směsi vmíchejte pudink, postavte zpět na sporák a vařte do zhoustnutí
  6. Přesnídávkou plňte vyvařené sklenice, uzavřete je a nechte chladnout dnem vzhůru.
Doporučení:

Pokud připravujete přesnídávku pro malé děti, nemusíte přidávat pudink, skořici ani cukr. Stačí svařit a rozmixovat očištěná jablka, která jsou už sama o sobě pro děti chutná.

Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy