REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Divoký zajíc na černo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce zajíce podušené doměkka na cibulovém základě spolu s kořenovou zeleninou.


Ingredience:
500 mlmasového vývaru
200 mlčerveného vína
10 mlocta
5 lžicšvestkových povidel
3 lžíceoleje
2 lžícestrouhaného perníku
2 lžičkycukru
10 kskuliček pepře
5 kskuliček nového koření
3 ksbobkových listů
2 kscibule
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 ksskleničky brusinkového kompotu
1 ksmenšího zajíce
1/2 ksceleru
50 ghladké mouky
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného zajíce naporcujeme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a potom necháme odležet v chladničce
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše orestujeme, pak přidáme cukr a necháme ho zhnědnout
3. Na připravený základ položíme porce zajíce, přelijeme citronovou šťávou a octem, přidáme kuličky pepře, nového koření i bobkové listy, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka podle potřeby za občasného podlévání vývarem
4. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple, šťávu vydusíme, zahustíme moukou a za stálého míchání vlijeme zbylý vývar, chvíli povaříme, přidáme nastrouhaný perník, vmícháme švestková povidla, červené víno, brusinkový kompot a podle chuti přisladíme
5. Porce masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy