Porce divokého králíka podušené na cibulovém základě, ochucené smetanou.
Ingredience:
1 ks | divokého králíka (odleželého, rozporcovaného na díly) |
3 ks | zrnka pepře |
1 ks | velké cibule |
100 g | sádla |
80 g | mouky |
30 g | slaniny |
20 g | soli |
1/2 lžičky | mleté papriky |
3/8 l | smetany |
Postup:
1. Na sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli s trochou mleté papriky
2. Potom přidáme očištěné, omyté, osolené porce králíka a dáme dusit podle potřeby za občasného podlévání horkou vodou
3. Pak k cibuli přidáme ještě několik plátků slaniny a zrnek pepře
4. Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme moukou nebo moukou rozmíchanou ve smetaně.
Příloha: Knedlík, těstoviny, rýže.