Vínem marinovaná kachna, upečená na másle a plátcích slaniny.
Ingredience:
1 ks | divoké kachny |
4 ks | zrnka pepře |
1 ks | cibule |
120 g | slaniny |
100 g | másla |
2 dl | bílého vína |
hladká mouka na zahuštění | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěnou, vymytou a vykuchanou kachnu protáhneme hodně slaninou, osolíme, polijeme bílým vínem a necháme ji tak marinovat na pekáči přes noc
2. Ráno ji vyndáme, dovnitř vložíme pepř s půlkou malé cibule pokrájené na plátky a dáme ji péci na másle a plátcích slaniny
3. Při pečení ji poléváme vínem, ve kterém byla marinovaná
4. Měkkou kachnu vyndáme a naporcujeme ji
5. Šťávu zaprášíme hladkou moukou (nebo zahustíme suchým chlebem), chvíli ještě povaříme a potom šťávou přelijeme jednotlivé porce kachny.
– Přílohy: Rýže, opečené brambory, kompoty, saláty.