Vánoční pečené cukroví. Upečené těsto potřené čokoládovou polevou, nakrájené na kostky, zdobené půlkami jader vlašských ořechů.
Ingredience:
200 g | másla |
180 g | moučkového cukru |
150 g | nastrouhaných jader vlašských ořechů |
80 g | polohrubé mouky |
75 g | nastrouhané čokolády na vaření |
4 ks | vejce |
1 sáček | vanilkového cukru |
1/2 sáčku | prášku do pečiva |
2 lžíce | rumu |
1 lžíce | kakaa |
1 balení | hotové čokoládové polevy |
půlky jader vlašských ořechů |
Postup:
1. Povolené máslo utřeme s oběma cukry do hladkého krému, vmícháme vejce, kakao, nastrouhanou čokoládu a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přisypeme nastrouhané ořechy a vypracujeme vláčné těsto
2. Připravenou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10 minut, ještě teplý plát pokapeme rumem a necháme vychladnout
3. Na vychladlý korpus naneseme rozehřátou čokoládovou polevu, nakrájíme na malé kousky a ozdobíme půlkami vlašských ořechů.