REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cupcakes Brown s malinami a tvarohovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Košíčky s hořkou čokoládou, jemným šlehaným krémem z tvarohu a mascarpone, plněné a zdobené malinami a lístky čerstvé máty.


Ingredience:
250 gmalin (12 ks si necháme na ozdobu)
200 gkrystalového cukru
120 ghořké čokolády
115 gmásla
50 gpolohrubé mouky
50 ghladké mouky
1/2 lžičkyvanilkového aroma
4 ksvejce
špetka soli
Tvarohový krém:
250 gjemného tvarohu
150 gmascarpone
50 gmoučkového cukru
Na ozdobu:
čokoláda
maliny
máta

Postup:

1. Troubu si předehřejeme na 170 °C
2. Připravíme si 12 košíčků do muffinových formiček
3. Nalámanou čokoládu s máslem rozpustíme nad párou a průběžně mícháme, aby se hmota spojila, pak necháme vychladnout asi 10 minut
4. Po vychladnuti přidáme cukr, aroma, vejce, mouky, sůl a ručně metličkou promícháme
5. Těsto nalijeme do košíčků a do každého vložit cca 3-4 maliny a trošku je zatlačíme do těsta
6. Dáme péct na cca 25 minut (muffiny jsou upečené, když je na vrchu kůrka, která je popraskaná, ale při píchnutí špejlí jsou na ní ještě vlhké kousky těsta – nepečte jejich déle, byly by suché)
7. Muffiny necháme dobře vychladnout a pak je ozdobíme krémem
8. Tvarohový krém: tvaroh dobře utřeme s mascarpone a cukrem
9. Velkou špičkou nastříkáme na vychladlé muffiny a ozdobíme.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce na facebooku: Pečené, varené s Ivou a na webu www.pecene-varene.sk.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy