REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cupcakes „Borůvková zmrzlina v kornoutu“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept jeden z těch, co překvapí. Je to zmrzlina? Není! Je to sladký pečený dezert, který se ale jako zmrzlina v kornoutu tváří. :)


Ingredience:
170 gpolohrubé mouky
150 gcukru krupice
125 gzměklé Hery máslová příchuť (1/2 balení)
50 gčokoládových peciček nebo nasekané čokolády
12 kszmrzlinových kornoutů s rovným dnem
3 ksvejce
1 lžičkaprášku do pečiva
Na krém:
350 gcukru moučka
250 gzměklé Hery máslová příchuť
2 lžíceborůvkového džemu
2 lžícemléka
Na ozdobení:
rozdrcené lízátka
cukrářské zdobení
borůvky a černý rybíz

Postup:
  1. Předehřejte si troubu na 150 °C
  2. Změklou Heru vyšlehejte s vejci a cukrem do krémové, světle žluté hmoty
  3. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte do krému a smíchejte, nakonec vsypejte čokoládové pecičky a vmíchejte do těsta
  4. Zmrzlinové kornoutky dejte do formy na pečení mufinů, těsto dejte do kornoutů, do tříčtvrtin výšky
  5. Pečte v předehřáté troubě tak 45 minut, základy nechejte úplně vychladnout
  6. Změklou Heru na krém ušlehejte s cukrem, mlékem a borůvkovým džemem, vznikne hladký krém, který dejte do zdobícího sáčku a naneste na základní kornoutky
  7. Rozdrťte lízátko a posypejte krém, můžete použít i cukrářské zdobení a ovoce.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy