REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cupcakes „Borůvková zmrzlina v kornoutu“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept jeden z těch, co překvapí. Je to zmrzlina? Není! Je to sladký pečený dezert, který se ale jako zmrzlina v kornoutu tváří. :)


Ingredience:
170 gpolohrubé mouky
150 gcukru krupice
125 gzměklé Hery máslová příchuť (1/2 balení)
50 gčokoládových peciček nebo nasekané čokolády
12 kszmrzlinových kornoutů s rovným dnem
3 ksvejce
1 lžičkaprášku do pečiva
Na krém:
350 gcukru moučka
250 gzměklé Hery máslová příchuť
2 lžíceborůvkového džemu
2 lžícemléka
Na ozdobení:
rozdrcené lízátka
cukrářské zdobení
borůvky a černý rybíz

Postup:
  1. Předehřejte si troubu na 150 °C
  2. Změklou Heru vyšlehejte s vejci a cukrem do krémové, světle žluté hmoty
  3. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte do krému a smíchejte, nakonec vsypejte čokoládové pecičky a vmíchejte do těsta
  4. Zmrzlinové kornoutky dejte do formy na pečení mufinů, těsto dejte do kornoutů, do tříčtvrtin výšky
  5. Pečte v předehřáté troubě tak 45 minut, základy nechejte úplně vychladnout
  6. Změklou Heru na krém ušlehejte s cukrem, mlékem a borůvkovým džemem, vznikne hladký krém, který dejte do zdobícího sáčku a naneste na základní kornoutky
  7. Rozdrťte lízátko a posypejte krém, můžete použít i cukrářské zdobení a ovoce.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy