REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketové bramboráky s párečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráky z nastrouhaných cuket, brambor a dalších ingrediencí, usmažené a podávané s opečenými párečky.


Ingredience:
500 gminipárečků
olej na smažení
Na těsto:
100 ghladké mouky
5 ksstroužků česneku
2 ksstředních cuket (nesmí mít vyvinutá semena)
2 ksstředních brambor
2 ksvajec
mletý kmín
mletý pepř
majoránka
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a opláchnutým cuketám odkrojíme konce, obojí nastrouháme na hrubo (přebytečnou vodu po strouhání nesléváme)
2. Přidáme hladkou mouku, vejce, oloupané rozetřené stroužky česneku, majoránku, mletý kmín, mletý pepř, sůl a promícháme dohladka
3. V pánvi na rozehřátém oleji usmažíme po obou stranách dozlatova bramboráky ve tvaru proužků dlouhých 4 cm a širokých 1 cm
4. Párečky nařízneme do kříže, opečeme na druhé pánvi a podáváme k horkým bramborákům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy