Bramboráky z nastrouhaných cuket, brambor a dalších ingrediencí, usmažené a podávané s opečenými párečky.
Ingredience:
500 g | minipárečků |
olej na smažení | |
Na těsto: | |
100 g | hladké mouky |
5 ks | stroužků česneku |
2 ks | středních cuket (nesmí mít vyvinutá semena) |
2 ks | středních brambor |
2 ks | vajec |
mletý kmín | |
mletý pepř | |
majoránka | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme a opláchnutým cuketám odkrojíme konce, obojí nastrouháme na hrubo (přebytečnou vodu po strouhání nesléváme)
2. Přidáme hladkou mouku, vejce, oloupané rozetřené stroužky česneku, majoránku, mletý kmín, mletý pepř, sůl a promícháme dohladka
3. V pánvi na rozehřátém oleji usmažíme po obou stranách dozlatova bramboráky ve tvaru proužků dlouhých 4 cm a širokých 1 cm
4. Párečky nařízneme do kříže, opečeme na druhé pánvi a podáváme k horkým bramborákům.