REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá smetanová polévka z kostiček cukety, cibule, česneku, smetany, hladké mouky, másla a bujónu.


Ingredience:
1 ksstředně velké mladé cukety
1 ksvětší cibule
2 ksbujónu a 1 l vody, nebo 1 l vývaru
2 dclsmetany (zakysané)
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
pepř
sůl

Postup:

1. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, chvíli vše mícháme, připravíme si tak jíšku
2. Hotovou jíšku zalijeme 1 l vody, do které hodíme 2 ks kostky bujónu, nebo ji zalijeme přímo vývarem, jíšku v tekutině rozšleháme
3. Do polévkového základu hodíme na kostičky nakrájenou, semínek zbavenou, cuketu, vaříme 15 minut
4. V této fázi do polévky nalijeme smetanu, okořeníme pepřem a osolíme, necháme probublávat dalších 3-5 minut
5. Polévku odstavíme ze zdroje tepla a necháme chvíli, pod pokličkou, dojít.

Doporučení:

Polévku můžeme ještě dochutit polévkovým kořením a případně octem.

Poznámka:

Starší cukety mají tvrdou slupku, ta se pak v polévce nerozvaří a zůstane tvrdá. U starší zeleniny použijeme tedy jen dužinu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy