REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čtyřpatrové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto potřené pudinky, pečené dozlatova, po zchladnutí potřené ušlehanou smetanou a zakysanou smetanou, posypané nastrouhanými margotkami.


Ingredience:
800 gzakysané smetany
1 kskelímku smetany ke šlehání
2 ksvelkých tyčinek margot
máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Na pudink:
1 kssáčku vanilkového pudinkového prášku
1 kssáčku čokoládového pudinkového prášku
1 lmléka
cukru krupice
Na těsto:
320 gpolohrubé mouky
200 gcukru krupice
100 mlslunečnicového oleje
100 mlmléka
4 ksvajec
1/2 kssáčku prášku do pečiva

Postup:

1. Podle návodu na obalu uvaříme čokoládový pudink a vanilkový pudink, pak je necháme zchladnout
2. Žloutky utřeme s krupicovým cukrem doběla, potom prosátou polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáme k žloutkové směsi
3. Nakonec vlijeme olej i mléko a vmícháme dotuha ušlehané bílky
4. Těsto vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, na těsto rozetřeme na střídačku oba pudinky, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 20-30 minut
5. Necháme zcela vychladnout, potřeme směsí ušlehané smetany a zakysané smetany, posypeme na hrubo nastrouhanými margotkami
6. Podáváme vychlazené a nakrájené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy