REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čtyřpatrové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto potřené pudinky, pečené dozlatova, po zchladnutí potřené ušlehanou smetanou a zakysanou smetanou, posypané nastrouhanými margotkami.


Ingredience:
800 gzakysané smetany
1 kskelímku smetany ke šlehání
2 ksvelkých tyčinek margot
máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Na pudink:
1 kssáčku vanilkového pudinkového prášku
1 kssáčku čokoládového pudinkového prášku
1 lmléka
cukru krupice
Na těsto:
320 gpolohrubé mouky
200 gcukru krupice
100 mlslunečnicového oleje
100 mlmléka
4 ksvajec
1/2 kssáčku prášku do pečiva

Postup:

1. Podle návodu na obalu uvaříme čokoládový pudink a vanilkový pudink, pak je necháme zchladnout
2. Žloutky utřeme s krupicovým cukrem doběla, potom prosátou polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáme k žloutkové směsi
3. Nakonec vlijeme olej i mléko a vmícháme dotuha ušlehané bílky
4. Těsto vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, na těsto rozetřeme na střídačku oba pudinky, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 20-30 minut
5. Necháme zcela vychladnout, potřeme směsí ušlehané smetany a zakysané smetany, posypeme na hrubo nastrouhanými margotkami
6. Podáváme vychlazené a nakrájené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy