Úžasné řezy připravené z několika vrstev, včetně vrstvy z pudinku.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
250 g | krupicového cukru |
100 ml | vlažné vody |
100 ml | oleje |
1 lžíce | kakaa |
1 sáček | prášek do pečiva |
5 ks | vajec |
Na krém č. 1: | |
2 sáčky | vanilkové pudinky |
800 ml | mléka |
5 lžic | krupicového cukru |
Na krém č. 2: | |
400 ml | zakysané smetany |
250 ml | smetany ke šlehání |
2 sáčky | vanilkové cukry |
Ostatní: | |
čokoláda Margot nebo Granko | |
papír na pečení |
Postup:
1. Z vajíček opatrně oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme pevný sníh, žloutky s cukrem vypracujeme šlehačem, zašleháme do pěny vodu a postupně i olej
2. Dále přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s pevným sněhem z bílků a polovinu těsta rozetřete do pekáčku vyloženého papírem na pečení
3. Do druhé poloviny těsta vmícháme jemně prosáté kakao a tmavé těsto pak rozetřeme v pekáčku na vrstvu světlého
4. Svaříme z pudinkového prášku s cukrem a mlékem pudink (není potřeba provářet!), naběračkou ho rozlijeme na tmavé těsto a vidličkou všechny vrstvy spojíme pohybem “cik cak”
5. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut, pudink by se měl v těstě propéct a vytvořit na řezu mramorovanou strukturu
6. Než zchladne, připravte krém ze zakysané smetany; zakysanou smetanu vymícháme s vanilkovým cukrem a zvolna do pěny zapravíme šlehačku
7. Krém rozetřeme na povrch zchladlé buchty, vyplníme vzniklé prohlubně, povrch urovnáme
8. Nakonec dezert hojně posypte nahrubo nastrouhanou Margotkou nebo grankem.