REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoroláda s kaštanovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z pečeného korpusu naplněného kaštanovým pyré a šlehačkou, servírovaná posypaná moučkovým cukrem, nakrájená na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na těsto:
175 gkrupicového cukru
125 gčokolády 70 % kakaa (v nouzi finanční ta na vaření vystačí)
2 lžícekakaa
5 ksvajec
Na náplň:
250 gkaštanového pyré
4 lžícerumu, brandy ...
500 mlsmetany ke šlehání (40 %), nebo Rama Creme fine ke šlehání

Postup:

1. Žloutky spolu s cukrem ušleháme v kotlíku nad parou do husté pěny (Ušleháme! Nevaříme, nechceme jíst sladkou vaječinu.) 2. Čokoládu taktéž ve vodní lázni rozpustíme
3. Z bílků se špetičkou soli vyšleháme pevný sníh
4. Žloutkovou pěnu odstavíme ze zdroje tepla a po částech vmícháme tekutou čokoládu a přes sítko prosijeme kakao, které přidáme taktéž do těsta
5. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh
6. Klasický nízký plech vystříkáme sprejovým olejem (potravinářským, pochopitelně), vysteleme papírem na pečení, který rovněž nasprejujeme, těsto stěrkou uhladíme a plech vložíme do trouby (spodní + dolní ohřev) vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 10 minut
7. Ihned po vytažení z trouby na upečený plát položíme čistý pečicí papír a všechno překlopíme, stáhneme obezřetně ten původně spodní papír a zavineme do rolády, spolu s tím novým papírem, necháme vychladnout
8. Připravíme si náplň; kaštanového pyré necháme rozmrazit, přidáme rum (brandy) a vidličkou pořádně promícháme
9. Šlehačku vyšleháme do tuha
10. Chladnou roládu rozvineme a potřeme kaštanovým pyré, poté ve vyšší vrstvě potřeme šlehačkou, zavineme, posypeme moučkovým cukrem a dáme ztuhnout do lednice.

Doporučení:

Kaštanové pyré si můžete koupit, nebo připravit i doma, recepty najdete zde: Sladké kaštanové pyré, Kaštanové pyré.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy