Pudink připravený z čokoládového pudinkového prášku, mléka, kakaa, cukru a sněhu z vaječného bílku, servírovaný ozdobený čerstvým ovocem a snítky máty.
Ingredience:
1 sáček | čokoládový pudinkový prášek |
60 g | cukru |
1/2 l | mléka |
1 ks | bílek |
1 lžička | kakaa |
Na dohotovení: jahody, meruňky, pomeranče .... | |
snítky máty na ozdobu |
Postup:
1. Do vařícího mléka oslazeného cukrem přidáme pudinkový prášek a kakao, které jsme rozmíchali v troše mléka, vše povaříme tak 2 minuty, pak odstavíme ze zdroje tepla
2. Do horkého pudinku zamícháme pevně ušlehaný sníh z bílku a směs nalijeme do misek nebo vhodných tvořítek vypláchnutých studenou vodou
3. Když pudink zchladne a ztuhne, vyklopíme jej z misek na ploché talířky
4. Jednotlivé porce podáváme ozdobené čerstvým ovocem a snítky máty.