REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový perník s rumovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený čokoládový perník potřený pikantní marmeládou, politý rumovou polevou a zdobený marcipánem nebo mandlí.


Ingredience:
Na 20 kousků:
150 ghořké čokolády
150 gkrystalového cukru
150 gmásla
100 ghladké mouky
50 gsolamylu
4 ksvajec
3 lžičkyperníkového koření
2 lžičkyprášku do pečiva
pikantní marmeláda
máslo na vymazání plechu
Na polevu:
180 gmoučkového cukru
2 lžícerumu
2 lžícehorké vody
Na zdobení:
barevná marcipánová hmota
oloupané mandle

Postup:

1. Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni ji necháme rozpustit
2. Změklé máslo nakrájené na menší kousky vyšleháme s krystalovým cukrem, vejci a perníkovým kořením do pěny
3. Pak po částech zašleháme nejdříve vychladlou čokoládu, potom prosátou hladkou mouku se solamylem a práškem do pečiva
4. Těsto rozetřeme na máslem vymaštěný plech, dáme do trouby a pečeme při 170 °C asi 30 minut, pak vlažný korpus rozpůlíme, jeden díl potřeme pikantní marmeládou a přiklopíme druhým dílem
5. Z moučkového cukru, rumu a 2 lžic horké vody umícháme hladkou polevu, rozetřeme na korpus a když poleva zatuhne, nakrájíme perník na stejné kousky a dozdobíme marcipánovou hmotou nebo mandlí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy