REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový fondant s vanilkovým zabaglione

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chováte vášeň pro čokoládu? Tak tento recept, jak vystřižený z luxusní restaurace, si můžete teď udělat i v pohodlí domova. Dekadentní fondant s tekutým jádrem a vanilkou se vám jednoduše rozplyne na jazyku. Ingredience jsou lehce dostupné a potěší všechny mlsouny. Recept Vám zabere 5-15 minut. Recept Patrika Bečváře z nového pořadu Recepty pro radost, TV Paprika.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
125 gvejce
70 g + 45 gcukru moučka
50 ghořké čokolády 75 %
50 gžloutků
45 ghladké mouky
4 ksžloutku
1 ksvanilkového lusku
125 mlsektu
jahody a snítky máty na ozdobu

Postup:

1. Na fondant si rozpustíme 50 g hořké čokolády se 75 % kakaa a 40 g másla, sundáme z ohně a přidáme 2 celá vejce, 3 žloutky, 45 g moučkového cukru a 45 g hladké mouky, vše promícháme dohladka
2. Těsto dáme do dvou vymazaných zapékacích misek a pečeme na 180 °C po dobu 6 minut
3. Mezitím v misce ušleháme 4 žloutky se 70 g cukru a semínky z jednoho vanilkového lusku, misku postavíme na rendlík s vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny, postupně všleháme 125 ml sektu a ve šlehání pokračujeme tak dlouho, dokud není zabaglione husté a krémovité
4. Čokoládové fondanty servírujeme spolu s žloutkovou pěnou, ozdobené jahodami a snítky máty.

Doporučení:

Žloutková pěna by se měla podávat ihned po dohotovení.

Poznámka:

Zdroj: Recepty pro radost, TV PaprikaČlánek k receptu: Luxusní menu přímo na Váš stůl – Recepty pro radost s Markétou a Patrikem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy