REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládovo-oříškové koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kolečka slepovaná krémem, politá čokoládovou polevou, ozdobená oříšky.


Ingredience:
140 ghladké mouky
110 gmoučkového cukru
50 gna jemno mleté vlašské ořechy
50 gna hrubo mleté vlašské ořechy
50 ghořké čokolády
30 gtuku
1 ksžloutku
špetka mletého hřebíčku
špetka soli
Na krém:
1 lžícemedu
100 gmleté opražené vlašské ořechy
80 ghořké čokolády
50 gkondenzovaného mléka
30 gmásla
Na dohotovení:
100 gčokoládové polevy
nasekané oloupané vlašské oříšky

Postup:

1. V míse rozmícháme prosátou hladkou mouku se změklým tukem, přidáme cukr na jemno i na hrubo pomleté vlašské ořechy, špetku mletého hřebíčku, žloutek, špetku soli, rozpuštěnou hořkou čokoládu, vše promícháme a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odležet
2. Mezitím si připravíme náplň; v misce smícháme rozpuštěnou čokoládu se změklým máslem, přidáme med, mléko, dobře vše promícháme a nakonec vmícháme na jemno mleté opražené vlašské ořechy
3. Těsto rozválíme mezi dvěma kusy mikrotenové fólie na plát silný asi 2 mm a formičkou vykrajujeme kolečka, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 10 minut
4. Vychladlá kolečka slepujeme vždy dvě k sobě připraveným krémem, potřeme je rozpuštěnou čokoládovou polevou, posypeme z poloviny na drobno nasekanými oříšky a necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

BistRAWveg: Lze vydržet bez jídla a třeba tak nastartovat podnikání? Stanislav Petříček je toho důkazem

Velkou část svého života byl Stanislav Petříček vysoce postaveným manažerem s racionálním uvažováním. Sám o sobě říká, že nebyl zvyklý naslouchat druhým, ale ani sám sobě. S postupem věku si však začal klást otázky, hledal svou cestu a přehodnocoval svůj dosavadní životní styl, až vznikl i český koncept zaměřený na raw stravování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy