Pečená kolečka slepovaná krémem, politá čokoládovou polevou, ozdobená oříšky.
Ingredience:
140 g | hladké mouky |
110 g | moučkového cukru |
50 g | na jemno mleté vlašské ořechy |
50 g | na hrubo mleté vlašské ořechy |
50 g | hořké čokolády |
30 g | tuku |
1 ks | žloutku |
špetka mletého hřebíčku | |
špetka soli | |
Na krém: | |
1 lžíce | medu |
100 g | mleté opražené vlašské ořechy |
80 g | hořké čokolády |
50 g | kondenzovaného mléka |
30 g | másla |
Na dohotovení: | |
100 g | čokoládové polevy |
nasekané oloupané vlašské oříšky |
Postup:
1. V míse rozmícháme prosátou hladkou mouku se změklým tukem, přidáme cukr na jemno i na hrubo pomleté vlašské ořechy, špetku mletého hřebíčku, žloutek, špetku soli, rozpuštěnou hořkou čokoládu, vše promícháme a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odležet
2. Mezitím si připravíme náplň; v misce smícháme rozpuštěnou čokoládu se změklým máslem, přidáme med, mléko, dobře vše promícháme a nakonec vmícháme na jemno mleté opražené vlašské ořechy
3. Těsto rozválíme mezi dvěma kusy mikrotenové fólie na plát silný asi 2 mm a formičkou vykrajujeme kolečka, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 10 minut
4. Vychladlá kolečka slepujeme vždy dvě k sobě připraveným krémem, potřeme je rozpuštěnou čokoládovou polevou, posypeme z poloviny na drobno nasekanými oříšky a necháme zaschnout.