REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládovo-kakaový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě na biskupský chlebíček upečený sladký kakaový dezert plněný celými čokoládovými bonbóny naplněnými višňovou náplní. Při pečení se čokoláda z bonbónů nerozpustí, ale praskne, jejich náplň exploduje do chlebíčku a vytvoří decentní alkoholové ostrůvky.


Ingredience:
190 gpolohrubé mouky
125 gmásla
100 gcukru
50 goloupaných a nasekaných mandlí
25 gkakaa + 2 lžíce navíc
1 lžičkaprášku do pečiva
100 mlhorké vody
1 sáčekvanilkového cukru
4 ksčokoládové bonbóny s náplní višňový likér
2 ksvejce
na špičku nože soli
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy na biskupský chlebíček

Postup:

1. Tak 2 lžíce kakaa zalijte 100 ml horké vody, dobře dohladka promíchejte a nechte vychladnout
2. Máslo utřete s cukrem, vanilkovým cukrem a solí do pěny, vmíchejte vejce
3. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, 25 g kakaa a připravenou vaječnou směsí, za stálého tření přilévejte vychladlé kakao, nakonec vmíchejte mandle
4. Těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček
5. Na úplný závěr vmáčkněte do těsta celé bonbóny, snažte se, aby byly rozmístěné po celé délce chlebíčku a úplně ponořené v těstě
6. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 60 minut
7. Nechte vychladnout, vyklopte z formy, nakrájejte na plátky a podávejte k čaji nebo kávě.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Zdeněk Platl, zdroj: Čokonews.cz. Další skvělé recepty s čokoládou najdete také na facebooku Čokonews.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy