Vánoční pečené cukroví ve tvaru věnečků, posypané moučkovým cukrem, vonící po rumu.
Ingredience:
Rozpis na 60 kusů: | |
240 g | hladké mouky |
150 g | másla nebo rostlinného tuku |
125 g | moučkového cukru |
60 g | Solamylu |
20 g | kakaa |
3/4 lahvičky | rumovo tresti |
1 sáček | vanilkového cukru |
1/8 l | mléka |
moučkový cukr na posypání | |
špetka soli |
Postup:
1. Do pěny vyšleháme tuk, vanilkový cukr, moučkový cukr, rumovou tresť, sůl a mléko a postupně přidáváme mouku, Solamyl a prosáté kakao
2. Vláčnou hmotu naplníme cukrářský sáček s velkým hvězdicovým otvorem, na plech pokrytý pečícím papírem nastříkáme 60 věnečků
3. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 10 minut
4. Hotové necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.