REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové kapky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus z třeného piškotu, slepený rybízovou zavařeninou, formičkou vykrájený do tvaru kapky, politý čokoládovou polevou, zdobený čokoládovou rýží a cukrářskými srdíčky.


Ingredience:
Na těsto:
120 gcukru krupice
100 ghladké mouky
100 gmásla
4 ksvajec
Na polevu:
100 gčokolády na vaření
80 gmásla
Na zdobení:
čokoládová rýže
cukrová srdíčka
Na potření:
rybízová zavařenina

Postup:

1. Změklé máslo nakrájené na kousky promícháme s krupicovým cukrem, přidáme žloutky a utřeme do hladké pěny
2. Pak z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme do žloutkové pěny a nakonec lehce přimícháme prosátou hladkou mouku
3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C 10 minut a necháme vychladnout
4. Vychladlý korpus podélně překrojíme na poloviny, jednu potřeme rybízovou zavařeninou, druhou přiklopíme, zatížíme a necháme přes noc proležet
5. Druhý den formičkou vykrájíme kapky, které polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme čokoládovou rýží a cukrářskými srdíčky.

Příprava čokoládové polevy:
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy