Sladký dezert původem z USA, který ovšem získává stále větší popularitu i u nás. Peče se v mnoha variantách a obměnách.
Ingredience:
350 g | kvalitní čokolády s obsahem kaka minimálně 60 % |
250 g | hnědého krupicového cukru |
250 g | másla |
85 g | hladké mouky |
1 lžička | prášku do pečiva |
4 ks | menší vajíčka |
pečící papír | |
tup na pečení |
Postup:
1. Čokoládu nalámanou na kostičky rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni spolu s máslem
2. Vejce vyšleháme spolu s cukrem do husté, lesklé konzistence, tuto opatrně zamícháme do rozpuštěné čokolády
3. Přisypeme ještě mouku prosátou a smíchanou s práškem do pečiva, vše vymícháme dohladka
4. Těsto nalijeme do tukem vymazané a pak ještě papírem vyložené formy a pečeme v troubě vyhřáté na 150-160 °C 30-35 minut, tedy tak dlouho, až bude povrch lesklý, ale suchý, zato uvnitř by měl být dezert vlhký
5. Během chladnutí těsto ještě bude pracovat, tzv dojde, necháme ho ve formě 1 hodinu, pak brownies vyklepneme a nakrájíme na čtverce, které necháme ještě hodnou chvíli odpočinout.