REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnový salát s balkánským sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z pečených zelených fazolek, cizrny a dalších ingrediencí, podávaný spolu s balkánským sýrem.


Ingredience:
2x400 gplechovek nakládané cizrny
400 gzelených fazolek
200 gbalkánského sýra
1 lžícevinného octa
1 lžíceochuceného oleje s chilli
7 kssušených nakládaných rajčat v oleji
3 ksnakládaných paprik
2 ksstroužků česneku
olivový olej
sůl

Postup:

1. Zelené fazolky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme na 10 minut péct do vyhřáté trouby na 200 °C 2. Pak fazolky přendáme do mísy a přidáme scezenou okapanou cizrnu
3. Oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, okapaná sušená rajčata, nakládané papriky, vinný ocet a ochucený olej s chilli rozmixujeme tyčkovým mixérem
4. Potom mírně osolíme, smícháme se zelenými fazolkami a podáváme s balkánským sýrem nakrájeným na kostičky.

Doporučení:

Salát podáváme jako hlavní jídlo, ale můžeme podávat jako přílohuz k pečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy