Salát z pečených zelených fazolek, cizrny a dalších ingrediencí, podávaný spolu s balkánským sýrem.
Ingredience:
2x400 g | plechovek nakládané cizrny |
400 g | zelených fazolek |
200 g | balkánského sýra |
1 lžíce | vinného octa |
1 lžíce | ochuceného oleje s chilli |
7 ks | sušených nakládaných rajčat v oleji |
3 ks | nakládaných paprik |
2 ks | stroužků česneku |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Zelené fazolky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme na 10 minut péct do vyhřáté trouby na 200 °C 2. Pak fazolky přendáme do mísy a přidáme scezenou okapanou cizrnu
3. Oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, okapaná sušená rajčata, nakládané papriky, vinný ocet a ochucený olej s chilli rozmixujeme tyčkovým mixérem
4. Potom mírně osolíme, smícháme se zelenými fazolkami a podáváme s balkánským sýrem nakrájeným na kostičky.
Salát podáváme jako hlavní jídlo, ale můžeme podávat jako přílohuz k pečenému masu.