Marinovaná kuřecí prsa grilovaná spolu s kloboučky žampionů plněnými směsí cibule a paprik, posypané strouhanou nivou.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsou |
200 g | barevných paprik |
100 g | nivy |
2 lžíce | másla |
20 ks | žampionů |
1/2 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
4 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | mleté papriky |
2 ks | snítky tymiánu |
1 ks | stroužku česneku |
nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, omyté papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kousky, očištěným žampionům vykrojíme nožky
2. Na marinádu do mísy dáme olivový olej, přidáme oloupaný na drobno nasekaný stroužek česneku, mletou papriku, na jemno nasekaný tymián a na jemno nastrouhanou citronovou kůru, osolíme i opepříme a vše dobře promícháme
3. Do připravené marinády vložíme kuřecí prsa a necháme je 1 hodinu marinovat
4. Mezitím v pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a kousky paprik, osolíme, opepříme a směsí naplníme žampionové kloboučky a posypeme je nastrouhanou nivou
5. Marinovaná prsa položíme na rozehřátý gril a opékáme je z každé strany asi 5 minut, po chvíli k masu přidáme naplněné žampiony a grilujeme je, dokud se sýr nezačne roztékat.