REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronová kuřecí prsa s plněnými žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí prsa grilovaná spolu s kloboučky žampionů plněnými směsí cibule a paprik, posypané strouhanou nivou.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
200 gbarevných paprik
100 gnivy
2 lžícemásla
20 ksžampionů
1/2 kscibule
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
4 lžíceolivového oleje
1 lžičkamleté papriky
2 kssnítky tymiánu
1 ksstroužku česneku
nastrouhaná kůra z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, omyté papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kousky, očištěným žampionům vykrojíme nožky
2. Na marinádu do mísy dáme olivový olej, přidáme oloupaný na drobno nasekaný stroužek česneku, mletou papriku, na jemno nasekaný tymián a na jemno nastrouhanou citronovou kůru, osolíme i opepříme a vše dobře promícháme
3. Do připravené marinády vložíme kuřecí prsa a necháme je 1 hodinu marinovat
4. Mezitím v pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a kousky paprik, osolíme, opepříme a směsí naplníme žampionové kloboučky a posypeme je nastrouhanou nivou
5. Marinovaná prsa položíme na rozehřátý gril a opékáme je z každé strany asi 5 minut, po chvíli k masu přidáme naplněné žampiony a grilujeme je, dokud se sýr nezačne roztékat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy