REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronová bábovka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka z piškotového těsta upečená dozlatova, potřená citronovou polevou a posypaná pistáciemi.


Ingredience:
250 ghladké mouky
250 gcukru krupice
200 gmásla
100 gsolamylu
100 gcitronátu
1 balíčekvanilkového cukru
1 balíčekprášku do pečiva
4 ksvajec
šťáva i kůra z 1 citronu
tuk a mouka na plech
Na polevu:
2-3 lžícecitronové šťávy
2 lžícesekaných pistácií
200 gmoučkového cukru

Postup:

1. Změklé máslo nakrájené na kousky, cukr i vanilkový cukr dobře ušleháme do pěny, přidáme citronovou šťávu i na jemno nastrouhanou citronovou kůru a pak postupně zašleháme vajíčka (šleháme, dokud se cukr dokonale nerozpustí)
2. Potom jemně vmícháme prosátou hladkou mouku smíchanou se solamylem a práškem do pečiva a nakonec přidáme citronátové kostky
3. Těsto vlijeme do tukem vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy, dáme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 1 hodinu, bábovku vyklopíme a necháme zchladnout
4. Na polevu utřeme dohladka moučkový cukr s citronovou šťávou, lžící ji stejnoměrně naneseme na bábovku a ještě vlhkou polevu posypeme sekanými pistáciemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy