REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínské masové kuličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté vepřové maso smíchané s dalšími ingrediencemi a kořením, vytvarované do kuliček velikosti golfového míčku, usmažené v oleji dozlatova.


Ingredience:
300 gmletého vepřového masa
2 lžíceškrobu
1,5 lžícesojové omáčky
1 lžícedrobně nasekané šalotky
0,5 lžičkysoli
2 ksplátky zázvoru
1 kshousky
1 ksvejce
koření pěti vůní
voda
olej

Postup:

1. Housku zbavíme kůrky, rozdrobíme ji a postříkáme vodou, tu pak vymačkáme
2. Maso smícháme spolu s vejcem, sojovou omáčkou, nadrobno nasekanou cibulí a zázvorem, směs dochutíme kořením a solí
3. V této fázi přípravy masa do směsi zamícháme škrob rozmíchaný ve 2 lžících studené vody a housku, vše uhněteme, až vznikne jednolitá hmota
4. Kuličky smažíme dozlatova ve větším množství dobře rozpáleného oleje, hotové necháme okapat na papírovém ubrousku
5. Čínské masové kuličky podáváme horké, přelité různými omáčkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy