REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínské kuřecí placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Několik hodin v pikantní marinádě naložené kousky kuřecího masa, nejlépe až druhý den usmažené dozlatova ve formě menších placiček.


Ingredience:
500-600 gkuřecího masa (prsa nebo vykostěné nohy bez kůže)
3 ksvejce
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
3 lžíceSolamylu (škrobové moučky)
2 lžícerostlinného oleje
1 lžícesojové omáčky
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžícegrilovacího koření
1/4 lžičkychilli
pepř
sůl

Postup:
  1. Kuře nakrájíme na malé kousky
  2. Česnek oloupeme, prolisujeme, oloupanou cibuli pokrájíme na drobno
  3. Ve větší míse smícháme všechny suroviny, kousky kuřete naložíme do marinády, necháme několik hodin odležet v lednici, klidně i přes celou noc
  4. Na troše oleje, nebo na pánvi s nepřilnavým povrchem, na sucho, smažíme jednotlivé placičky.
Doporučení:

Místo griovacího koření můžete použít kari koření. Kuřecí maso lze nahradit masem vepřovým nebo králičím apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy