REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínské kantonské nudle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené nudle promíchané s opečeným marinovaným masem, houbami a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300 gvepřové kýty
250 gkantonských čínských nudlí (tenké vaječné nudle)
100 gsalátové okurky
60 ghub shiitake
60 gkonzervovaných bambusových výhonků
4 lžícesójové pasty
2 lžícesójové omáčky
2 lžícerostlinného oleje
asi 20 cm pórku
voda
sůl
Na marinádu:
2 lžícesójové omáčky
2 lžícesolamylu
2 lžícerostlinného oleje
mletý pepř

Postup:

1. Nejdříve si připravíme marinádu; v misce důkladně promícháme sójovou omáčku, solamyl, rostlinný olej a špetku mletého pepře
2. Očištěné maso nakrájíme na nudličky, promícháme s marinádou a necháme v chladu nejméně 1 hodinu marinovat 3. Mezitím v misce se studenou vodou namočíme houby na 15-20 minut, pórek podélně rozkrojíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, bambusové výhonky necháme okapat a nakrájíme nahrubo, okurku omyjeme, nakrájíme na plátky a pak na nudličky
4. Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty, uvařené scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat
5. Na pánvi v rozehřátém oleji za stálého míchání orestujeme marinované maso, přisypeme pórek, bambusové výhonky, osušené houby nakrájené na větší kousky, vše promícháme a krátce orestujeme
6. Poté přidáme sójovou pastu, sójovou omáčku, znovu vše zamícháme a necháme ještě krátce restovat
7. Na závěr přidáme do pánve předvařené nudle, řádně promícháme s připravenou omáčkou a podle chuti dosolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy