Předvařené nudle promíchané s opečeným marinovaným masem, houbami a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
300 g | vepřové kýty |
250 g | kantonských čínských nudlí (tenké vaječné nudle) |
100 g | salátové okurky |
60 g | hub shiitake |
60 g | konzervovaných bambusových výhonků |
4 lžíce | sójové pasty |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | rostlinného oleje |
asi 20 cm pórku | |
voda | |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | solamylu |
2 lžíce | rostlinného oleje |
mletý pepř |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme marinádu; v misce důkladně promícháme sójovou omáčku, solamyl, rostlinný olej a špetku mletého pepře
2. Očištěné maso nakrájíme na nudličky, promícháme s marinádou a necháme v chladu nejméně 1 hodinu marinovat 3. Mezitím v misce se studenou vodou namočíme houby na 15-20 minut, pórek podélně rozkrojíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, bambusové výhonky necháme okapat a nakrájíme nahrubo, okurku omyjeme, nakrájíme na plátky a pak na nudličky
4. Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty, uvařené scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat
5. Na pánvi v rozehřátém oleji za stálého míchání orestujeme marinované maso, přisypeme pórek, bambusové výhonky, osušené houby nakrájené na větší kousky, vše promícháme a krátce orestujeme
6. Poté přidáme sójovou pastu, sójovou omáčku, znovu vše zamícháme a necháme ještě krátce restovat
7. Na závěr přidáme do pánve předvařené nudle, řádně promícháme s připravenou omáčkou a podle chuti dosolíme.