REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínské kantonské nudle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené nudle promíchané s opečeným marinovaným masem, houbami a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300 gvepřové kýty
250 gkantonských čínských nudlí (tenké vaječné nudle)
100 gsalátové okurky
60 ghub shiitake
60 gkonzervovaných bambusových výhonků
4 lžícesójové pasty
2 lžícesójové omáčky
2 lžícerostlinného oleje
asi 20 cm pórku
voda
sůl
Na marinádu:
2 lžícesójové omáčky
2 lžícesolamylu
2 lžícerostlinného oleje
mletý pepř

Postup:

1. Nejdříve si připravíme marinádu; v misce důkladně promícháme sójovou omáčku, solamyl, rostlinný olej a špetku mletého pepře
2. Očištěné maso nakrájíme na nudličky, promícháme s marinádou a necháme v chladu nejméně 1 hodinu marinovat 3. Mezitím v misce se studenou vodou namočíme houby na 15-20 minut, pórek podélně rozkrojíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, bambusové výhonky necháme okapat a nakrájíme nahrubo, okurku omyjeme, nakrájíme na plátky a pak na nudličky
4. Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty, uvařené scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat
5. Na pánvi v rozehřátém oleji za stálého míchání orestujeme marinované maso, přisypeme pórek, bambusové výhonky, osušené houby nakrájené na větší kousky, vše promícháme a krátce orestujeme
6. Poté přidáme sójovou pastu, sójovou omáčku, znovu vše zamícháme a necháme ještě krátce restovat
7. Na závěr přidáme do pánve předvařené nudle, řádně promícháme s připravenou omáčkou a podle chuti dosolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy