Spařená půlkolečka cibule smíchaná s kousky pomeranče a kostičkami jablek, salát ochucený citrónovou šťávou, cukrem, pepřem a solí.
Ingredience:
300 g | cibule |
1 ks | pomeranče |
1 ks | jablka |
citrónová šťáva | |
cukr | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli si oloupeme, rozkrojíme na půl a nakrájíme na plátky, poté plátky cibule dáme do misky, zalijeme vařící osolenou vodou, hned scedíme a necháme okapat
2. Pak si nakrájíme oloupaný pomeranč na drobné kousky, oloupané jablko bez jádřince na menší kostičky
3. V misce si spolu promícháme okapané plátky cibule s kousky pomeranče a kostičkami jablka, salát ochutíme dle vlastní chuti cukrem, citrónovou šťávou, pepřem a solí
4. Hotový salát necháme odležet v chladu, poté servírujeme.