REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový salát s celerem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený ze spařené cibule nakrájené na půlkolečka, vařeného celeru nakrájeného na proužky, majonézy, citrónové šťávy, špetky cukru, pepře a soli.


Ingredience:
250 gcibule
200 gceleru
100 gmajonézy
2 lžičkycitrónové šťávy
cukr
ocet
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli si oloupeme, rozkrojíme na půl a pak nakrájíme na plátky, poté plátky vložíme do cedníku, přelijeme vařící vodou a necháme okapat
2. Celer si také oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou s kapkou octa a uvaříme doměkka, poté celer scedíme a nakrájíme na proužky
3. Pak si do misky vložíme spařenou cibuli, nakrájený vařený celer a promícháme s majonézou, poté salát ochutíme citrónovou šťávou, špetkou cukru, pepřem a solí
4. Hotový salát rozdělíme na porce a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy