Salát připravený ze spařené cibule nakrájené na půlkolečka, vařeného celeru nakrájeného na proužky, majonézy, citrónové šťávy, špetky cukru, pepře a soli.
Ingredience:
250 g | cibule |
200 g | celeru |
100 g | majonézy |
2 lžičky | citrónové šťávy |
cukr | |
ocet | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli si oloupeme, rozkrojíme na půl a pak nakrájíme na plátky, poté plátky vložíme do cedníku, přelijeme vařící vodou a necháme okapat
2. Celer si také oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou s kapkou octa a uvaříme doměkka, poté celer scedíme a nakrájíme na proužky
3. Pak si do misky vložíme spařenou cibuli, nakrájený vařený celer a promícháme s majonézou, poté salát ochutíme citrónovou šťávou, špetkou cukru, pepřem a solí
4. Hotový salát rozdělíme na porce a ihned podáváme.