Cibule nakrájená na kolečka, nejdříve spařená a poté podušená, ochucená kmínem, solí, cukrem a octem.
Ingredience:
600 g | cibule |
30 g | sádla |
10 g | cukru |
kmín | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli si oloupeme, jednu cibuli nakrájíme na drobno, ostatní cibule na kolečka
2. Cibuli nakrájenou na kolečka přelijeme v misce vařící vodou, necháme 4 minuty stát, poté scedíme a necháme okapat
3. Nakrájenou cibuli na jemno zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme okapanou cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, okmínujeme, osladíme a dusíme na mírném ohni, dokud není cibule měkka
4. Hotové cibulové zelí dochutíme octem a podáváme jako přílohu k masům.
Cibulové zelí můžeme udělat i z červené cibule pro barevný efekt.