REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřest v holandské omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbené jídlo ve Francii, uvařený chřest podávaný s kousky vaječné omelety (nebo zabalený do omelety), přelitý holandskou omáčkou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
1000 gbílého (zeleného) chřestu
1 lžičkamásla
1 lžičkacukru
Na omáčku:
250 gmásla
3 ksžloutků
2 lžícebílého vína
mletý černý pepř
worcesterová omáčka
sůl
Na trhanec:
400 mlmléka
250 ghladké mouky
3 lžíceoleje
3 ksvajec

Postup:

1. V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme mléko, hladkou mouku, vejce a pepř, mírně osolíme
2. Rozšleháme na hladké těsto, které necháme cca 20 minut v klidu odpočinout, mezi tím oloupeme chřest, ostrým nožem odkrojíme dřevnaté konce
3. Výhonky svážeme a vaříme 15 minut v osolené vodě, do které jsme přidali kousek másla a lžičku cukru
4. Z odstátého těsta upečeme na tuku silnější omelety, ještě teplé je roztrháme vidličkami, nebo nakrájíme na širší nudle, trhance pak uchováme v teple
5. Připravíme si holandskou omáčku: zbylé máslo rozehřejeme, ve vodní lázni ušleháme žloutky s vínem do pěny, pak po troškách přimícháme vlažné rozpuštěné máslo, osolíme, okořeníme mletým pepřem a zakápneme několika kapkami worcesterové omáčky
8. Na talíři upravíme chřest s trhancem, který zalijeme omáčkou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme teplou šunku.

Poznámka:

Často se omeleta nechá v celku a servíruje se s chřestem zabaleným do této vaječné omelety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy