REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlupaté knedlíky (drbáky)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept našich babiček na tzv. drbáky. Bramborové knedlíky servírované jako příloha k pečenému masu, popřípadě také jako samostatný chod.


Ingredience:
400 guvařených brambor
400 gsyrových brambor
2-3 ksvejce
hrubá mouka
mletý kmín
majoránka
sůl
voda na uvaření knedlíků

Postup:

1. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno, na cedníku je necháme důkladně okapat
2. Přidáme den předem uvařené a nastrouhané brambory, vejce, dochutíme kmínem, majoránkou
3. Směs osolíme, zahustíme moukou a vypracujeme v husté těsto (množství mouky záleží na druhu brambor, méně škrobové brambory potřebují více mouky, jinak by se mohly rozvařit)
4. Knedlíky tvarujeme do tvaru koule mokrýma rukama a vaříme v osolené vodě cca 12 minut (pro kontrolu si uděláme jeden knedlík a rozvaří-li se, přidáme trochu mouky).

Doporučení:

Takto připravené knedlíky servírujeme k pečenému masu a dušenému zelí. Drobná rada: Po chvíli vaření knedlíky opatrně vařečkou nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu.

Poznámka:

Uvařené knedlíky můžeme také rozkrojit a podávat s osmaženou cibulí nebo opečenou slaninou jako samostatný chod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy