REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebové bramboráčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráčky připravené z chlebového těsta a kostiček anglické slaniny, ochucené česnekem, majoránkou, pepřem a solí.


Ingredience:
500 gstaršího tvrdého chleba
80 ganglické slaniny
3-4 ksstroužky česneku
2-3 ksvejce
1 kscibule
1 šálekpolohrubé mouky
3 dlvývaru
majoránka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Chleba nakrájíme na kostičky a namočíme ho ve vývaru, nasáknutý chleba vymačkáme, přebytečnou tekutiny vylijeme
2. Přidáme mouku, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, na kostičky nakrájenou slaninu, směs promícháme a dochutíme kořením
3. Z těsta na pánvi pomocí naběračky tvoříme jednotlivé bramboráčky, které usmažíme z obou stran dozlatova
4. Bramboráčky podáváme teplé, jako přílohu, nebo jen tak, jako chuťovku k pivu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy