REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tuto polévku můžeme využít starší chleba, který nám zbyl z předchozích dnů.


Ingredience:
400 gchleba
20 ghladké mouky
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 gmásla
1,25 lpitné vody
1 kskostky masoxu
1 ksvejce
zelená petržel na ozdobu
kmín
sůl

Postup:

1. Tvrdý starý chléb nakrájíme na menší kusy a dobře ho ve vodě rozvaříme, pak jej prolisujeme sítem nebo rozmixujeme
2. Přidáme jíšku připravenou z másle a mouky, očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, kmín, sůl a vše dobře asi 20 minut povaříme
3. Nakonec přidáme bujónovou kostku masoxu a polévku dochutíme vajíčkovým žloutkem a nasekanou zelenou petrželkou.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy