Drobenka vhodná na dochucení těstovinových pokrmů, zapékaných slaných nádivek … jídlu dodá vůni a křupavost.
Ingredience:
100 g | anglické slaniny nakrájené na plátky |
50 g | lístků zelených bylinek |
4 ks | plátky staršího chleba |
1-2 ks | stroužky česneku |
1 lžíce | olivového oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Slaninu vyskládáme na pekáček a v troubě vyhřáté na 220 °C ji vysušíme, bude to trvat tak 10-15 minut (slanina pak musí křupat)
2. Do nádoby mixéru vložíme křupavou slaninu, 1-2 ks prolisované česneky, natrhaný chléb, klidně i den, či dva starý a čerstvé lístky bylinek, vše mírně osolíme a okořeníme pepřem a malou chvíli mixujeme
3. V této fázi přilijeme olivový olej, ještě chvíli vše mixujeme a máme hotovo.