REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekový kuřecí řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc v česneku a oleji naložené vykostěné stehenní kuřecí nohy, druhý den obalené v klasickém trojobalu a usmažené pěkně dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí steaky (vykoštěná horní stehna)
4 ksstroužky česneku
2 ksvajíčka
1 lžíceoleje
sádlo na smažení
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, zbavíme tuku, odblaníme a nakrájíme na menší kousky
2. Do masa vetřeme utřený česnek, zakápneme olejem a necháme přes noc v ledničce marinovat
3. Před smažením maso osolíme, protáhneme hladkou moukou, rozšlehaným vajíčkem s mlékem, následně pak strouhankou
4. Smažíme zvolna na rozpáleném sádle, z obou stran, dozlatova.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy