REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

České koláče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z kynutého těsta naplněné střídavě tvarohovou a povidlovou náplní, ozdobené rozinkami, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 gmásla
100 gcukru krupice
42 gdroždí
200 mlvlažného mléka
4 ksžloutků
1 ksvejce na potření
1 ksbalíčku vanilkového cukru
kůra z 1citronu
muškátový oříšek
rozinky na ozdobení
Na tvarohovou náplň:
250 gměkkého tvarohu
100 gmoučkového cukru
1 ksbalíčku vanilkového cukru
1 ksvejce
Na povidlovou náplň:
200 gpovidel
50 mlrumu
1 lžičkamleté skořice

Postup:

1. Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící krupicového cukru, lžící hladké mouky a necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Zbylý krupicový cukr, hladkou mouku, vlažné mléko, žloutky, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, špetku nastrouhaného muškátového oříšku i kvásek promícháme, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vypracujeme vláčné řidší těsto, které necháme na teplém místě 30 minut kynout
3. Těsto znovu zlehka propracujeme, necháme 30 minut kynout a pak ho rozdělíme na 20 dílků, z kterých vyválíme kuličky, naskládáme dostatečně daleko od sebe na plech a necháme opět kynout asi 15 minut, nakonec každou kuličku vytvarujeme na placičku s prohlubní uprostřed
4. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem, povidla rozmícháme se skořicí i rumem a koláčky střídavě naplníme povidly, tvarohem, ozdobíme rozinkami,dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova asi 15 minut, hotové přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy