REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnné slepované cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční dietní cukroví nemusí chutnat zle! Tento recept je toho důkazem.


Ingredience:
250 gcelozrnné pšeničné mouky
100 gFlory ligh
100 gmásla
50 gdatlového sirupu
1 ksžloutku
dia marmeláda (bez přídavku cukru)
špetka skořice

Postup:

1. Mouku prosijeme a smícháme se skořici 2. Přidáme povolené máslo, datlový sirup a žloutek, vypracujeme tuhé těsto, které necháme 2 hodiny v lednici uležet
3. Těsto vyválíme a vykrájíme z něho různé tvary
4. Pečte v troubě vyhřáté na 170-180°C asi 8-10 minut dozlatova
5. Upečené a vychladlé kousky cukroví k sobě slepujeme dia marmeládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy