REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnná buchta s mákem a švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Typickým podzimním ovocem jsou švestky. Vyzkoušejte chutnou kombinaci švestek, máku, medu a skořice v celozrnném dezertu, který pro vás připravila foodblogerka Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.


Ingredience:
300 gcelozrnné pšeničné mouky
80 gkokosového oleje
20 gdroždí
3-4 hrnkyvypeckovaných švestek
1 hrnekmáku
150 mlrostlinného mléka
2 ksžloutky
3 lžícemedu
1 lžičkatřtinového cukru
1 lžičkaskořice
mandlové lupínky
špetka soli
Ostatní:
plech o velikosti 25x38 cm

Postup:
  1. Do mísy kuchyňského robotu (KitchenAid) rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, vlažné mléko, lžíci mouky a vše promíchejte pomocí plochého šlehače, mísu přikryjte utěrkou a nechejte 10-15 minut vyběhnout kvásek
  2. Do vyběhnutého kvásku přidejte zbytek mouky, 2 žloutky, kokosový olej, špetku soli a pomocí plochého šlehače vypracujte hladké těsto
  3. Hotové těsto pak přikryjte utěrkou a nechejte jej dalších cca 45 minut kynout
  4. Mezitím si nakrájejte vypeckované švestky na menší kostičky, ke švestkám přidejte med, mák, skořici a vše společně promíchejte
  5. Vykynuté těsto vytvarujte rovnoměrně na plech a navrstvěte na něj připravenou švestkovou směs, vše nakonec posypejte mandlovými lupínky
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut.
Poznámka:

Recept pro blog.kitchenaid.cz připravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy