REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Capuccinové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený višňovou náplní, ozdobený krémem a posypaný kakaem.


Ingredience:
Na těsto:
90 gcukru
60 ghladké mouky
40 gškrobu
1 lžícekakaa
4 ksvajec
tuk a mouka na plech
Na višňovou náplň:
3 lžícekukuřičného škrobu
450 gvišňového kompotu
Na krém:
3 lžícerozpustné kávy
500 mlsmetany ke šlehání
200 gbílé čokolády
Na dohotovení:
kakao na posypání

Postup:

1. Vejce s cukrem utřeme do pevné pěny, do které vmícháme prosátou hladkou mouku se škrobem a kakaem, pak těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut
2. Višně částečně scedíme a se zbytkem nálevu je dáme do kastrůlku, posypeme kukuřičným škrobem, přivedeme k varu a asi 5 minut povaříme, sundáme z tepla a rozmixujeme ponorným mixérem
3. Vychladlý piškotový korpus potřeme ještě teplou višňovou náplní a necháme do druhého dne v chladu odležet
4. Smetanu přivedeme k varu, rozpustíme v ní rozpustnou kávu a necháme ji lehce zchladnout, poté nalijeme do mísy s nalámanou čokoládou, dobře promícháme a základ na krém vložíme přes noc do lednice
5. Druhý den vychlazenou smetanu ušleháme a pomocí cukrářského sáčku jí ozdobíme višňovou náplní potřený korpus, lehce posypeme kakaem a nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy