REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Calzone pizza II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Víte co je calzone pizza? Nevíte? My vám to prozradíme a hlavně vám poradíme, jak si ji připravit i u nás doma. Jde vlastně o takovou pizza kapsu, tedy těsto na pizzu vyválené do tvaru kolečka, naplněné různými dobrotami, přeložené na půl, pak upečené v troubě stejně jako klasická pizza. Recept pochází z Neapole.


Ingredience:
300 ghladké mouky
21 gdroždí (polovina kostky)
200 mlvody
2-3 lžíceolivového oleje
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
sugo (rajčatová omáčka)
mozzarella, šunka, olivy, žampiony...

Postup:
  1. Připravíme kvásek; do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme asi 2-3 lžíce vlažné vody a nasypeme cukr, necháme 10-15 minut, až nám kvásek vzejde.
  2. Mouku nasypeme do nádoby od robota, přilijeme zbytek vlažné vody, přidáme vzejitý kvásek, sůl a také olivový olej. Hákem na hnětení zaděláme těsto, hotové necháme 1 hodinu kynout.
  3. Po vykynutí těsto rozdělte na 4 díly, z každého vypracujte placku, tu naplníme studenou náplní, základem je většinou sugo máčka a sýr mozzarella, tyto ingredience pak můžeme doplnit vším, co máte rádi a běžně se také dává na klasickou pizzu, tedy například šunku, houby, olivy…placku přehneme, důkladně uzavřeme – stlačíme těsto tak, aby suroviny zůstaly i při pečení uvnitř kapsy.
  4. Calzone přendáme opatrně na plech s pečicím papírem a pečeme 15-20 minut v troubě vyhřáté na 230 °C. Servírujeme nejlépe horké.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Superpotraviny aneb Jak se po létě připravit na podzimní pracovní a školní kolotoč

Návrat dětí do škol, konec letní pohody a dovolených, a znovu se roztáčející kolotoč práce a povinností včetně brzkého vstávání. Přechod do podzimního režimu dá našemu organismu zabrat – o to víc, že s návratem do kolektivů přicházejí i první virózy, rýmičky a další nemoci. A pokud jste v létě tak trochu polevili i z pohledu stravování, může být velmi náročné se dostat zpět do fyzické i psychické pohody. Poradíme vám, jaké potraviny a jídla vám pomůžou najet zpět do školního i pracovního nastavení.

číst dále ...

Tipy na letní osvěžení pro kávové nadšence

Teplé dny prozářené slunečními paprsky přímo svádí k tomu užít si bezstarostné chvíle plné radosti a vychutnat si život plnými doušky. Pokud patříte mezi milovníky lahodné kávy, určitě oceníte recepty na osvěžující koktejly, se kterými povzbudíte své smysly a dobijete energii i v horkých dnech. Užívejte si tyto drobné radosti a proměňujte každodenní okamžiky v nezapomenutelné zážitky. Najděte svoje „wunderbar“.

číst dále ...

Síla skrytá v čaji

Téma antioxidantů je v dnešní době hojně skloňované. Jde o vitamíny, minerály a další cenné složky, které chrání náš organismus před nežádoucími volnými radikály. Právě jejich neutralizací dochází k ochraně buněk před poškozením, což v reálném životě znamená , že mohou napomáhat k eliminaci kardiovaskulárních či jiných civilizačních chorob a také prevenci proti předčasným projevům stárnutí.

číst dále ...

7 zajímavostí z tvarůžkové „kuchyně“

Olomoucké tvarůžky patří k unikátům české gastronomie. Jejich nezaměnitelná chuť a vůně přináší do domácí kuchyně vyzrálé kulinářské zážitky. Co je zásadní surovina pro výrobu tvarůžků, jak probíhá jejich zrání a proč jsou tvarůžky často řazeny mezi „superpotraviny“? Nahlédněte pod pokličku tvarůžkové kuchyně a odhalte 7 zajímavostí z výroby, skladování a konzumace.

číst dále ...

Troufnete si na sous-vide jako od šéfkuchaře?

Chcete svoji rodinu nebo návštěvu pohostit něčím speciálním? Vyzkoušejte například metodu sous-vide, kterou lze aplikovat jako českou klasiku, ale i jako specialitu světoznámých šéfkuchařů. A přestože je technika sous-vide považována za „kulinářské umění“, s multicookerem Sage SPR680BSS ji snadno zvládnete i u vás doma.

číst dále ...

Slovenská značka Toison představuje svůj nealko gin

Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé pití. Ať už jsou vaše důvody pro omezení alkoholu jakékoliv, s novým ginem Toison s 0,0 % alkoholu si váš oblíbený G&T můžete vychutnat i v inovativní nealko variantě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.