Lehký oběd nebo svačinka připravený z kvalitních surovin. Recept z receptáře Drůbežářského závodu Klatovy.
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
2 ks | kuřecích stehenních řízků |
4 ks | tortilly |
100 g | majonézy |
50 g | parmazánu |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžíce | citronové šťávy |
kukuřice v nálevu | |
cherry rajčata | |
římský salát | |
pepř mletý | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí maso naklepejte lehce hranou dlaně a osolte a opepřete z obou stran. Opečte je na másle na střední teplotě z každé strany (cca 5-8 minut).
- Mezitím si připravte majonézu a promíchejte ji s hořčicí, citronovou šťávou a dle chuti osolte a opepřete.
- Na každou tortillu rozetřete část připraveného dresinku. Poté na ni rozložte asi 3 až 4 listy římského salátu, doprostřed položte na menší kousky nakrájené opečené kuřecí maso, postrouhejte parmazánem a přidejte kukuřici a pokrájená cherry rajčata.
- Poté tortillu zarolujte a v půlce překrojte ostrým nožem.
Na tento recept se hodí například kuřecí stehenní řízky od Drůbežářského závodu Klatovy.
Poznámka:Recept k článku: Letní piknik stylově
Butter chicken – máslové kuře + jablko (oběd v krabičce)
Candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou