REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cácorka z jižních Čech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová polévka z kysaného zelí, smetany a cibule, servírovaná se šťouchanými brambory.


Ingredience:
300 gkysaného zelí
1 kscibule
1/4 lkyselé smetany
2 lžícehladké mouky
l lžícetuku
šťouchané brambory
drcený kmín
voda
sůl

Postup:

1. Zelí vložíme do 1 l horké vody a uvaříme do měkka
2. Mouku rozkvedláme ve smetaně a zavaříme do polévky
3. Pokrájenou cibuli osmažíme na tuku a přidáme do polévky se solí a kmínem
4. Polévku podáváme s vařenými rozšťouchanými bramborami, které servírujeme zvlášť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy